Moje novine. Pokreće Blogger.
.

Predlazemo vam

Za svaki kilogram izgubljen tokom ramazana dobiva se jedan gram zlata!

Svi koji se prijave za učešće, doći će u konkurenciju za izvlačenje glavne nagrade – tri učesnika dobit će po zlatni novčić vrijedan 5.449 dolara.


Zvaničnici u Dubaiju ponudit će jedan gram zlata (u vrijednosti od oko 45 dolara) za svake dvije funte (0,91 kg) izgubljene tjelesne težine tokom 30-dnevnog izazova. Učesnici moraju izgubiti najmanje 4,4 funte (2 kilograma) da bi dobili nagradu.
Prema pisanju lokalnih medija, svi koji se prijave za učešće, doći će u konkurenciju za izvlačenje glavne nagrade – tri učesnika dobit će po zlatni novčić vrijedan 5.449 dolara.
Učesnici će dobiti vodič za dijetnu ishranu, a vage će biti postavljene u javnim parkovima. Kampanja je pokrenuta tokom mjeseca Ramazana, kada se mnogi prejedaju nakon cjelodnevnog posta, konzumirajući prevelike količne hrane od iftara do sehura.
Namjera je da se utiče na sprječavanje ove pojave.
- Lično mislim da je ovo sjajna ideja za zadavlje, i volio bih vidjeti više ovakvih inicijativa, ne samo tokom Ramazana, nego tokom cijele godine, kazao je za  Gulf News Ahmad Bin Sulayem, izvršni direktor Multi Commodities centra iz Dubaija, organizacije koja sponzorira takmičenje.Doznajemo.com/Moje novine

Predlazemo vam da posjetite